preskoči na sadržaj
Osnovna Škola Jurja Dalmatinca Pag

Izložba „Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske“ u OŠ Jurja Dalmatinca Pag

U OŠ Jurja Dalmatinca Pag u ponedjeljak 5. veljače 2018. godine otvorena je izložba „Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske“ čiji su organizatori Zadarska županija i Državni arhiv u Zadru. Izložba je do sada posjetila mnoge osnovne škole na području Zadarske županije s ciljem da se učenici, učitelji, roditelji učenika i djelatnici škola kroz fotografije, dokumente, videozapise i živu riječ upoznaju s ulogom 112. brigade Hrvatske vojske u obrani i oslobađanju ovog područja od neprijateljske agresije. 


Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Paga gospodin Ante Fabijanić koji je tom prigodom istaknuo važnost grada i otoka Paga u Domovinskom ratu kroz zbrinjavanje prognanika i prometnu povezanost sjevera i juga Hrvatske. Otvorenju su još nazočili i: ravnatelj Državnog arhiva u Zadru, gospodin Ante Gverić, prvi zapovjednik 112. brigade Hrvatske vojske, gospodin Marko Čulina, zamjenik gradonačelnika grada Paga, gospodin Davor Fabijanić, autor izložbe i arhivski savjetnik, gospodin Marijan Maroja, zapovjednik obrane Paškog mosta, Ivica Jurčeviće, drugi predstavnici 112. brigade, djelatnici Državnog arhiva u Zadru, učenici i djelatnici Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag.

Svi nazočni gosti koji su se obratili učenicima istakli su važnost obrane Paškog mosta koji je omogućio prometnu povezanost Hrvatske i doprinos koji su branitelji s otoka Paga dali za slobodu u kojoj danas živimo.

Izložba će u prostorijama OŠ Jurja Dalmatinca Pag biti postavljena do 9. veljače 2018. godine te je mogu razgledati svi zainteresirani građani grada Paga. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 5. 2. 2018.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


Tražilica

Oglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju