preskoči na sadržaj
Osnovna Škola Jurja Dalmatinca Pag

POSJET IZLOŽBENIM PROSTORIMA GRADA PAGA

U petak, 9.3.2018. napokon je kroz oblake provirilo sunce i izmamilo trećaše na našu Pijacu. Stigli su i prijatelji iz naših područnih škola sa svojim učiteljicama. Nakon obrađene cjeline o prošlosti zavičaja posjetili smo naše prekrasne izložbene prostore smještene u samom centru grada. 


Kroz Etno galeriju KUD-a Družina provela nas je naša umirovljena profesorica Rajka Vidolin i naučila nas mnogo toga o odjeći i namještaju naših starih. Više o Bartulu Kašiću saznali smo na Izložbi Bartula Kašića koju nam je pokazao turistički vodič, Branko Donadić.

U prostoru Kneževog dvora smještena je Galerija paške čipke, a o njenoj povijesti nam je govorila predsjednica Udruge paških čipkarica, Neda Oros. Puni dojmova uputili smo se preko gradskog mosta uz usputno fotografiranje, do prvog magazina soli u kojem je smještena Stalna izložba solarstva.

Gospodin Branko Donadić prenio nam je mnogo zanimljivosti o povijesti naše solane i značenju soli za naš grad i otok. Pogledajte naše fotografije koje i vas možda potaknu da pogledate ove izložbe, prepune pravog blaga. Do viđenja do slijedećeg susreta!

Više fotografija u foto galerijiPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 13. 3. 2018.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


Tražilica

Oglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju