preskoči na sadržaj
Osnovna Škola Jurja Dalmatinca Pag

TERENSKA NASTAVA U ŠIBENIKU

Učenici četvrtih razreda matične škole Jurja Dalmatinca Pag, područne škole Dinjiška i područne škole Povljana sa svojim su učiteljicama 15.03.2018. posjetili Krešimirov grad, Šibenik.


Naše putovanje je započelo razgledavanjem tvrđave Barone. Ona s još tri šibenske tvrđave čini jedinstven obrambeni sustav grada. Sagrađena je da bi se Šibenčani obranili od navale Turaka i zanimljiva je činjenica da je tvrđava sagrađena u samo dva mjeseca. Šibenčani su sa Venecijancima uspjeli obraniti svoj grad od Turaka koji više nisu napadali. Sve to ispričao nam je Frane Divnić i njegov prijatelj Jure kroz AR naočale koje daju jedinstven pogled na ono doba slavnog Šibenika. Šetnju smo nastavili prema tvrđavi Sv. Mihovila odakle se proteže predivan pogled na sami grad Šibenik. Tvrđava sv. Mihovila prepoznatljivi je simbol grada Šibenika, te kao takva, ima iznimno kulturno-povijesno i prostorno-urbanističko značenje te predstavlja značajnu arhitektonsko-graditeljsku baštinu Dalmacije i Hrvatske. Nakon tvrđava posjetili smo katedralu Sv. Jakova koja je zbog svojih vrijednosti uvrštena u UNESCO-v popis svjetskog kulturnog nasljeđa. Šibenik kao stoljetni grad nas je oduševio svojom poviješću kojom odiše cijeli grad.

Učenicima je ovo bilo svojevrsno ponavljanje gradiva uz učenje novih zanimljivosti. Pažljivo su pratili što im se predstavljalo i postavljali su mnogo pitanja vodičima i svojim učiteljicama.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 28. 3. 2018.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


Tražilica

Oglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju