preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

„Vijolice“ na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu

U nedjelju, 23.11.2014. dvoranu „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu ispunila je dječja pjesma, žamor i puno dječjeg smijeha. Održan je 21. Hrvatski dječji festival na kojem su se predstavila 22 zbora iz cijele Hrvatske. „Vijolice“ su ponosne što su i ove godine ( po 11. put) predstavljale svoju školu i svoj grad. 


Pjesmu pod nazivom „Spasimo igru“ ( za koju je tekst i glazbu napisala njihova voditeljica) uspješno su izveli solisti Zara Fabijanić i Luka Bukša uz pratnju i scenski nastup 36 članova „Vijolica“. Nastup je uz gromoglasan pljesak pratilo i 40-tak naših roditelja i prijatelja u publici kojima zahvaljujemo na podršci. Snimka festivala bit će emitirana na HRT 2 sredinom prosinca. „Vijolice“ se  vrijedno pripremaju za božićne nastupe  te  za izdavanje novog CD-a duhovnih pjesama čija je promocija planirana 28.12. u crkvi Marijina uznesenja u Pagu. Na  programu „RTL KOCKICE“  možete pogledati  i  spot „Vijolica“ na pjesmu „Ljubav je to“ u emisiji „Top lista dječje TV“. 

Više slika u foto galeriji.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 28. 11. 2014.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju