preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

Promovcija novog CDa Vijolica "Ti-ra-ra-ra-ra bom-ba"

U subotu, 26.2., u prepunom Domu kulture u Pagu, promoviran je novi nosač zvuka dječjeg zbora "Vijolice", pod nazivom "Ti-ra-ra-ra-ra bom-ba" i proslavljen 10.- ti rođendan "Vijolica". Na početku koncerta, kao posebni gosti, nastupila su djeca starije skupine dječjeg vrtića "Paški mališani", sa simpatičnom koreografijom uz pjesmu "Lipi paški karnevalu".


"Vijolice" su predstavile svojih deset karnevalskih pjesama, a svaku pjesmu popratila je najava uz paški napjev ( pjevači su bili: Martina Zubović, Ivana Sabalić, Lovre Fabijanić i Danijel Palčić). Proslavu su uveličali stari izvođači ( sada srednjoškolci i studenti) koji su primili prigodne poklone. U proslavu su se uključili i učenici ostalih sekcija naše škole: likovnjaci su osmislili naslovnicu CD-a i pomogli u uređenju scene, informatičari su pripremili prezentaciju "10 godina s Vijolicama", članovi Zavičajne grupe prezentirali su "mali karnevalski rječnik", a svoje plesno umijeće pokazala je ritmička skupina 4.,5. i 6. razreda. Kroz program su nas odlično vodile učenice 5. razreda, Ana Dobrijević i Lana Rogić.Ravnateljica Željka Zubović čestitala je "Vijolicama" rođendan i poželjela još mnogo nezaboravnih trenutaka i novih pjesama. Voditeljica zbora Sanja Dobrijević zahvalila je svima koji su pomogli radu zbora i izdavanju novog nosača zvuka, a posebno roditeljima, bez čije podrške "Vijolice" ne bi mogle raditi na ovakav način.Hvala svima koji su svojim dolaskom uveličali naš rođendan! "Vijolice" će svoje karnevalske pjesme predstaviti i u ponedjeljak, 7.3. , na Pijaci.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 2. 3. 2011.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju