preskoči na sadržaj
OŠ Jurja Dalmatinca Pag

 

OSNOVNA ŠKOLA JURJA DALMATINCA PAG

Školstvo u gradu Pagu funkcioniralo je još u 15. stoljeću. Prema pisanom Mletačkom kalendaru u Pagu od 1466. do 1828. nesmetano je djelovala škola. Nakon toga se utemeljila tzv. Pučka škola s pravom javnosti. Zgrada u kojoj se danas nalazi škola sagrađena je 1966. godine.

Danas škola broji 48 zaposlenika sa stručnom službom pedagoga i defektologa i knjižničara te 260 učenika nižih i viših razreda.

Za učenike viših razreda nastava je organizirana u jutarnjoj smjeni, a za učenike nižih razreda s područja grada Paga i mjesta Šimuni u poslijepodnevnoj smjeni. Učenici iz južnih sela otoka Paga nastavu pohađaju u trima područnim školama, u Povljani, Dinjiški i Vlašićima.

Škola uz obveznu nastavu, nudi izborne sadržaje poput informatike, vjeronauka, talijanskog jezika.

Učenici naše škole rado se uključuju u izvannastavne aktivnosti: dramska, likovna grupa, recitatorska grupa, mali i veliki pjevački zbor, mladi knjižničari, nogomet, rukomet, izrada web stranice. Posebno se ponosimo izvannastavnim aktivnostima kojima njegujemo kulturnu baštinu našeg grada, a to su skupine: zavičajni govor, čipkarska skupina i folklor.

Škola jako dobro surađuje s brojnim udrugama koje djeluju na području grada Paga pa naši učenici svoje slobodno vrijeme provode svirajući u gradskoj glazbi, učeći pučku dramu Robinja, sudjelujući na mnogim smotrama folklora u domovini i izvan nje.

Prema planu i programu kulturne i javne djelatnosti škole obilježavaju se značajni datumi gdje se škola preko literarnih, dramskih, športskih, likovnih i drugih kreativnih učeničkih aktivnosti uspješno predstavlja široj javnosti.

Posebno smo ponosni na dugogodišnju i uspješnu suradnju sa školom prijateljem iz talijanskog gradića Carbonera. Njegovanjem prijateljstva naših učenika i učitelja njegujemo suradnju, izmjenjujemo iskustva, upoznajemo kulturu i običaje naših krajeva, razvijamo osjećaj zajedništva.

Škola je danas najviše prepoznatljiva po sudjelovanjima učenika u različitim manifestacijama koje njeguju kulturnu baštinu našeg kraja i drugih krajeva u domovini i izvan nje.


 
TOČKA

Točka broj 5.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag

Priloženi dokumenti:
Tocka 5.pdf


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK II 2018/2019

Priloženi dokumenti:
vremenik II.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju