preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

Vijolice na Hrvatskom dječjem festivalu

U nedjelju, 20.11.2011. dvoranu „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu ispunila je dječja pjesma, žamor i puno dječjih osmjeha. Održan je 18.- ti  Hrvatski dječji festival na kojem se predstavilo 22 dječja  zbora iz cijele Hrvatske ( iz Zagreba, Rijeke, Splita, Varaždina, Karlovca, Knina, itd.). „Vijolice“ su ponosne što su i ove godine, po osmi put, uspjele ući među 22 renomirana zbora ( između 200 poslanih pjesama) te predstaviti svoju novu pjesmu.


Pjesmu pod nazivom „Ti si prijatelj moj“uspješno su izvele solistice Lara Grgurić i Katarina Šljivo uz pratnju i scenski nastup 30 članova „Vijolica“. Nastup je  uz gromoglasan pljesak pratilo i  40 –tak naših roditelja i prijatelja u publici. „Vijolice „ ovim putem zahvaljuju i sponzorima koji su omogućili ovo putovanje, a to su Grad Pag, Galenski laboratorij „Jadran“ Rijeka, Komunalno društvo Pag, Antoniotours, ljekarne „Butković“ i „Moj mir“. „Vijolice“ se pripremaju  za nove nastupe na kojima  će rado pjesmom i plesom predstavljati našu školu i naš grad.

Više slika u fotogaleriji - Vijolice na HDMPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 2. 12. 2011.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju