preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

Najljepšem gradu na dar

U petak, 30.3.2012. godine dječji zbor „Vijolice“ sa svojim gostima poklonio je svom gradu priredbu pod nazivom „Najljepšem gradu na dar“.


Kroz jednosatni program u Domu kulture, koji je bio protkan „paškim“ pjesmama „Vijolica“, predstavila su se djeca starije skupine dječjeg vrtića Paški mališani, mali i veliki recitatori naše škole, članovi zavičajne grupe nižih razreda, folklor 7. i 8.razreda, ritmička grupa 5. i 6. razreda udruge „Kissa“, šestaši s „poetskim razglednicama“ o gradu Pagu.

Članovi likovne grupe uredili su scenu, a članovi informatičke grupe priredili su prezentaciju fotografija o Pagu.

Učenici prvog razreda su kroz scensku igru predstavili slikovnicu „Solinarka i kulik u paškom ljekovitom bilju“ autorice Ljiljane Festini, a „Vijolice“ su promovirale i najnoviju pjesmu  o solinarki i kuliku. Na priredbi su nastupili i članovi dječjeg zbora „Zvona Viškova“ iz Rijeke. Njih su ugostili članovi naših „Vijolica“ s kojima su se ugodno družili i tijekom subote.

Gosti su prošetali starom jezgrom, posjetili Zbornu crkvu, galeriju čipke i muzej soli. Djeci je ipak najdraža bila zajednička igra na gradskoj plači i u parku te zajednički ručak koji je omogućio restoran „Na Tale“. Gosti su ponijeli svojim kućama i male poklone koji će ih podsjećati na boravak u našem gradu. Poklone su sponzorirali Solana Pag, Paška sirana i Kreativna udruga Slavuja te im ovim putem još jednom zahvaljujemo.

Fotogalerija - Dan grada VijolicePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 10. 4. 2012.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju