preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

Vijolice snimile dvije nove pjesme

25. veljače 2012. dječji zbor "Vijolice" snimio je dvije nove pjesme, u studiju "Adria records" u Šmriki ( pored Crikvenice).


Za pjesmu "Rođendan" ( tekst i glazba Sanja Dobrijević) solist je Ivan Benzia, učenik 2. raz. Pjesma će biti poslana na natječaj za "Mali Kninfest 2012." koji će se održati u lipnju ( "Vijolice" več nekoliko godina uspješno nastupaju na tom festivalu).

Snimljena je i pjesma "Solinarka i kulik" ( tekst Ljiljana festini, glazba Sanja Dobrijević) za koju su solistice Morena Buljanović i Matea Tičić, učenice 3. raz.  "Vijolice" će se izvođenjem te pjesme uključiti u promociju već poznatih i djeci veoma dragih slikovnica, autorice Ljiljane Festini, čiji su glavni likovi ribica solinarka i ptičica kulik.

"Vijolice" se trenutno pripremaju za nastup povodom Dana grada Paga kad će ugostiti i drage prijatelje iz Rijeke, dječji zbor "Zvona Viškova".

Foto galerija sa snimanja.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 1. 3. 2012.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju