preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

Vijolice u OŠ Zemunik

Svake školske godine "Vijolice" se predstavljaju nekoj školi Zadarske županije. U petak, 26.10. posjetili su OŠ Zemunik.


Učenicima nižih razreda održale su polusatni koncert u kojem su predstavili pjesme sa svojih starih CD-a i neke nove , još neobjavljene pjesme. Učenici OŠ Zemunik lijepo su prihvatili sve  pjesme i ispratili male pjevače sa smješkom i pljeskom. Ravnateljice dvaju škola dogovorile su daljnju suradnju. Učenici OŠ Zemunik pozvani su u goste našem gradu za dječji dan paškog zimskog karnevala. Nakon zakuske i kratke igre "Vijolice" su zadovoljno krenule autobusom za Pag u kojem je nastavljeno odlično raspoloženje.

Više slika u fotogalerijiPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 26. 10. 2012.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju