preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

Vijolice u Petrinji

PETRINJA – 4. i 5. listopada u dvodnevnom posjetu Dječjem vrtiću „Petrinjčica" i gradu Petrinji, boravio je dječji zbor „Vijolice" s otoka Paga, sa svojom voditeljicom Sanjom Dobrijević i autoricom eko-edukativnih slikovnica Ljiljanom Festini, koja je drugu godinu za redom doputovala u Petrinju.


Svi oni došli su u Petrinju uveličati rođendansku proslavu Vrtića, a oni koji su bili na proslavi održanoj u Hrvatskom domu, mogli su uživati uz vesele pjesmice „Vijolica". Priredba je i započela pjesmicom „Ti si prijatelj moj", jer za naš petrinjski Vrtić ih veže nesvakidašnje prijateljstvo.

Kako je rekla odgojiteljica Anabela Kunert, suradnja i prijateljstvo započeli su prije dvije godine, a poznanstvo su započela djeca skupine Medvjedići, koja su sada 2. razred, a koja su zaokružujući svoje tadašnje projekte, posjetila Pag zajedno sa svojim roditeljima, pedagoginjom Višnjom Vukša i odgojiteljicama Majom Latin i Anabelom Kunert.

I kada su odlaskom Medvjedića u školu, preuzele novu skupinu Loptice, odgojiteljice su nastavile započetu suradnju. Iz tog razloga, dolaskom u vrtić Petrinjčica, „Vijolice", Sanja Dobrijević i Ljiljana Festini prvo su posjetili skupinu Loptice, gdje je Ljiljana djeci ispričala najdražu im priču o krokodilu, kuliku i solinarki. Tom prilikom Loptice su zapjevale i zaplesale uz pjesmu Vijolica, čije pjesmice rado slušaju s CD-a.

„Za svog boravka u Petrinji, gosti s Paga imali su priliku upoznati naš grad, prošetati petrinjskim ulicama, obići izložbu malih životinja u dvorištu Srednje škole Petrinja, posjetiti Dječji odjel Gradske knjižnice, uživati u zelenilu i prvim bojama jeseni petrinjskog parka i šetnice uz rijeku Petrinjčicu. Vidjeli su i naše „petrinjsko more", rijeku Kupu, koju su dodirnuli. Većini od njih bio je to prvi susret i dodir s rijekom. Ono što je nama uobičajeno, za njih je bilo novo i zanimljivo. Na svom otoku nemaju priliku doživjeti i vidjeti promjene koje se u jesen događaju u prirodi, pa im je ovaj posjet ujedno bio prilika da sakupljaju opalo lišće i uživaju u prirodi u jesen."

Tijekom boravka u Petrinji, u pratnji ravnateljice vrtića Katice Pucović, pedagoginje Višnje Vukša i odgojiteljica Anabele Kunert i Maje Latin, uputili su se i u Sisak, jer je želja Ljiljane Festini bila posjetiti Stari grad Sisak. Muzej grada Siska, kojem ovom prilikom zahvaljuju, osigurao im je stručno vodstvo starim gradom. Marijan Bogatić, muzejski pedagog na zanimljiv i poučan način, proveo ih je utvrdom i prenio znanja koja će im biti korisna tijekom školovanja (učenici su 4. i 5. razreda).

„Prije polaska na Pag „Vijolice", nisu mogle izdvojiti što im se posebno tijekom posjeta svidjelo, jer rekli su, svidjelo im se sve. Izlet su ocijenili čistom desetkom. A kako bi „Vijolice"imale stalan podsjetnik na Petrinju, za uspomenu su dobile petrinjske suvenire, izrađene za njih u vrtiću. Svako dijete dobilo je stucku s petrinjskim simbolom, unutar koje se nalazi tekst i notni zapis himne „Moj vrtić Petrinjčica". Pjevajući vrtićku himnu, krenuli su put Paga.", ispričala je Anabela Kunert.

A da bi se gosti s Paga osjećali ugodno za svog boravka u Petrinji, pobrinuli su se mnogi. Zbog toga odgojiteljice Anabela Kunert i Maja Latin zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli da se djeca zbora „Vijolice", te voditeljica Sanja Dobrijević i Ljiljana Festini na Pag vrate s najljepšim uspomenama. 

Članak: PORTAL 53 ( PETRINJA)  Piše: Marela Morić

Više slika u fotogaleriji.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 14. 10. 2013.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju