preskoči na sadržaj
Vijolice

 Dječji zbor „Vijolice“

Dječji zbor „Vijolice“ djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca Pag od 2001. godine. Okuplja tridesetak učenika nižih razreda. Nastupa na školskim i gradskim priredbama, u školama Zadarske županije te na raznim festivalima širom Hrvatske gdje pjesmom i plesom promovira svoju školu i najdraži grad Pag.

 

Zbor pjeva autorske pjesme (na književnom jeziku i na paškoj cakavici), a pjesme su snimljene u profesionalnom studiju.

Dosada su objavljeni slijedeći nosači zvuka:

  • „Djeca svijeta“ – 2004.,
  • „Baš me veseli“ – 2006.,
  • „Naš otok sunca“ -2009. ,
  • „Ti-ra- ra-ra- bomba“ – 2011. ,
  • „Ti si prijatelj moj“ – 2013. ,
  • „Tebi Isuse“ – 2014.

Zbor se posebno ponosi samostalnim ljetnim koncertima u okviru programa Turističke zajednice i Centra za kulturu grada Paga te nastupima na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Voditeljica zbora je učiteljica razredne nastave Sanja Dobrijević koja je ujedno i autorica tekstova i glazbe svih pjesama.

 

Vijolice - vijesti

Vijolice na 17. Hrvatskom dječjem festivalu

U nedjelju, 21.11.2010. dječji zbor „Vijolice“ nastupio je na 17. Hrvatskom dječjem festivalu, u dvorani  „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu. Nastupili su zborovi iz cijele Hrvatske ( iz Vukovara, Karlovca, Šibenika, Krka, Kraljevice, Omiša, Ogulina te nekoliko zborova iz Zagreba, Splita i Rijeke.).


„Vijolice“ su izvele pjesmu „Božićno svjetlo“ ( autor teksta i glazbe Sanja Dobrijević, aranžman Robert Grubišić ). Solistice su bile Lana Rogić, Karla Galić, Lea Pogarčić, Petra Želehovski, Ana Dobrijević i Lea Mlinar.

„Vijolice“ su imale i jako dobru podršku roditelja, a bilo je i prijatelja iz Zagreba koji su ih također bodrili pljeskom.

Festival će biti emitiran u subotu, 27.11.2010. na 2. Programu HRT-a, u 12, 30 sati. „Vijolice“ su nastupile 22. po redu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šime Gligora   datum: 30. 11. 2010.

TOČKA

Točka broj 2.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK I 2018/2019

Priloženi dokumenti:
Vremenik (2018-19) 1P.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju